Klaar voor de start? Af!

Klaar voor de start? Af!

Lieve allemaal,

In 2020 ga ik een nieuw pad bewandelen! Vanaf de start van het nieuwe jaar ben ik fulltime werkzaam als schrijver, vertaler, tekstcorrector en redacteur. Als fulltime eigenaar van Code Taal Tekstbureau knal ik het nieuwe jaar in.

Begin 2019 liet ik mijn onderwijscarrière en daarmee heel veel lieve collega's en leerlingen achter me. Dat was een pijnlijke en moeilijke beslissing. Gelukkig stond daar een nieuw avontuur tegenover.

Ik verhuisde met Kees voor acht maanden naar Beara, Ierland en werkte daar in de bediening van een supertof restaurantje. Ik leerde nieuwe mensen kennen, liet me omarmen door de overweldigende natuur en voelde me er gruwelijk op m'n plek.

Ook begon ik in januari 2019 officieel met mijn schrijfbedrijf. Code Taal Tekstbureau kwam tot leven en langzaam maar zeker druppelden de eerste schrijf- en vertaalopdrachten binnen. In eerste instantie mondjesmaat, omdat ik vier dagen in de week hongerige toeristen voorzag van een hapje een een drankje.

Na Halloween nam de toeristenstroom af en besloot ik me volledig op het tekstwerk te richten. Ik vond het leuk om te kijken hoe dat zou lopen. Daarnaast had ik in die resterende anderhalve maand Ierland toch geen andere grote werkzaamheden. Voor mij voelde dat als een ideale positie om eens wat uit te proberen.

Het experiment slaagde! Ik had alle tijd om nieuwe opdrachten te zoeken en dat proces resulteerde in een flinke groei van mijn werkzaamheden.

Vorige week zat onze tijd in Ierland erop. Back to reality, dacht ik tijdens het pakken van onze spullen. Toen realiseerde ik me dat ík degene ben die mijn eigen realiteit kan vormen. Ik ben degene die bepaalt hoe die eruitziet.

Dat heeft me doen besluiten om deze sprong te wagen. Voorlopig krijgt Code Taal Tekstbureau alle tijd en ruimte om te groeien. Ik hoef me nog maar op één ding te richten en dat idee alleen al geeft me ontzettend veel rust. En energie. Ik kijk er enorm naar uit om me op allerlei taalkundige breinbrekers te storten en mezelf daarmee flink uit te dagen!

Terugkijkend op de afgelopen twee jaar herinner ik me hoe eng ik deze, in mijn ogen, radicale keuzes vond. Vele vragen hielden me 's avonds uit mijn slaap: moet ik mijn zekerheden wel opgeven? Wat als ik spijt krijg? Wat als...?

Wie mij een beetje kent, weet dat ik bij het nemen van beslissingen niet over één nacht ijs ga. Bij mij werkt ijsvorming net als in de natuur. De commissie van de Elfstedentocht zou een slechte aan mij hebben. Mijn ijs groeit gestaag tot de dooi even keihard inzet. Een laag sneeuw zorgt af en toe ook nog voor een flinke vertraging. Maar nu giet it oan! Het ijs is dik genoeg bevonden. Ik dans er gracieus overheen met een grote glimlach op m'n gezicht.

Fijne Kerst allemaal en een prachtig 2020 gewenst!

Judith

PS. In een volgende blog neem ik je mee in de lessen die ik heb geleerd over keuzes maken.

PS2. Fotocredits: Neeltje van de Vossenberg