Hoe een wandeling mijn creativiteit aanwakkerde

Hoe een wandeling mijn creativiteit aanwakkerde

Als ik mijn blogs van de afgelopen weken terug lees, zie ik dat ze bijna allemaal gaan over de onzekere kant van het ondernemerschap. Over verstandelijke keuzes en vragen over goed ondernemerschap.

Gelukkig ervaar ik ook iets anders sinds ik werk als zelfstandig tekstschrijver. Noem het inspiratie, een vuurtje dat wordt aangewakkerd. Het stelt me in staat om volledig voor mijn keuzes te gaan. Een bijzondere ontmoeting inspireerde me om deze blog te schrijven.

 

Een wandeling met Loes en Joep

Een paar weken ging ik wandelen met Loes en haar hond Joep. Eerlijk is eerlijk, ik kende Loes eigenlijk niet zo goed. Ze was ooit leerling op de school waar ik lesgaf. Via social media wist ik dat ze, net als ik, haar onderwijsbaan afgelopen jaar had opgezegd. En dat ze tegenwoordig coole blogs schrijft over het leven.

Loes’ verhalen inspireren mij en vele anderen. Ze schrijft vanuit haar hart. Niks verstand. Gewoon voelen, ervaren, beleven en dan schrijven. Dat is een kwaliteit die ik ontzettend in haar bewonder.

Toen ik terugkwam uit Ierland wíst ik gewoon dat het een goed idee was om iets met haar af te spreken. We zouden genoeg te bespreken hebben. Onze levens lopen aardig parallel, maar dat was het niet alleen. Iets in me zei dat het wel zou klikken tussen ons.

 

Creativiteit en Inspiratie

Loes en ik maakten samen met Joep een wandeling langs een rustig, meanderend riviertje in de buurt. We vertelden elkaar in het kort ons levenspad. Al vanaf minuut één was het goed. Ons gesprek was niet alleen in balans; het wakkerde ook mijn creatieve vuurtje aan.

Voor wie mij niet zo goed kent: ik vind het soms moeilijk om mijn creatieve kant te laten spreken. Van nature ben ik meer een uitvoerder. Vooral als ik het druk heb. Maar wat ik die middag voelde, was één en al creativiteit en inspiratie.

Loes en ik sloten onze wandeling af met een knuffel en met de afspraak dat we binnenkort op herhaling gaan. Wie weet leidt het wel tot een gave samenwerking. Maar eigenlijk hoeft dat niet eens. Dat ik verbinding mag maken met zo’n tof mens is al meer dan genoeg!

Je gevoel volgen loont. Ook in het ondernemerschap. Misschien is je gevoel wel de enige zekerheid die je hebt als ZZP’er. Het klopt namelijk altijd.

Wil je Loes’ blogs ook lezen? Ze worden maandelijks gepubliceerd in ’t Contact, de lokale krant van Someren en omgeving.